V75_Ax_23:1

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

Vi har en mycket spännande och spelvänlig V75-omgång på Axevalla på lördag att se fram emot, där det kommer hästar från alla håll över det långa upploppet.

Vinterföret gör att flera av de betrodda favoriterna kommer få problem att leva upp till spelarnas förväntningar och vips är miljonerna på rull.
Jag tror man blir rikligt belönad om man hittar alla sju rätt.

Jennifer Tillman presenteras inför Elitloppet 2015

Jennifer Tillman presenteras inför Elitloppet 2015

”Blocket-hästen” Food Money och Jennifer Tillman fortsätter sin resa mot stjärnorna och har en tilltalande uppgift i Gulddivisionen, tillika V75-3.
– Men det kan kosta mer än det smakar att ta hand om taktpinnen och det finns flera prisvärda skrällar som lurar i vassen.

Här kan du ta del av Food Moneys askungesaga. Rekommenderas!
– Det var en gång…

Valkommen_23:1

Axevallas 227 meter långa upplopp kommer bli extra utslagsgivande i vinterföret och tipsverkstan har gått för högtryck inför lördagens V75-batalj på Skaraslätten. Häng på 😉

VÄDERPROGNOS
Kylan förväntas dämpas natten mot lördag, men fortfarande blir det minusgrader. Det ska bli uppehållsväder och cirka – 3 grader under eftermiddagen och tidiga kvällen på Skaraslätten.
Det krävs högst troligt hakar i bakskorna för att få det rätta fästet, vilket är en nyhet för flera av deltagarna och värt att notera!
Axevallas 227 meter långa upplopp kommer bli extra jobbigt där de flesta hästarna brukar få chansen att speeda loss till slut.

Obs! Klicka på bilden för större text.

Hakar_bak

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften
 finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

 

V75-1

Spetsjakten blir troligen avgörande för loppets utgång

RANKING
A: 5-1-9
B: 11-7-2
C: 6-4-3-10
D: 8

SPETS-STRID Voltstart gör det lite mer svårbedömt. 1 Digger Elias med Björn Goop i vagnen öppnar kvickt från sitt innerspår och laddas tufft för ledningen. Ekipaget kan dock få problem att svara ut springspåren 6 Careful Victory och 7 Vivo Per Lei i första läget, vilket kan ställa till det i spetsjakten. 

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140 volt.
Ett smålurigt volstartslopp inleder omgången där troligen mycket kommer avgöras i spetsjakten.
1 Digger Elias 42% har visat stigande form i de senaste starterna och har fått ett smaskigt läge med Björn Goop i vagnen. Senast noterade han 1.12 sista varvet från tredje utvändigt och gav sig högst motvilligt mot Panoramic den sista biten. Nu blir det ett norskt huvudlag, vilket är en plusfaktor, och full laddning mot täten. Blir inte startrusning för strulig och tuff borde det vara en god vinstchans.
Jag varnar kraftigt för 5 U.P.W.Sund 6%, som är en riktigt bra häst för klassen som jag gillar skarpt! Han har visat upp ett brett register och kanske har styrkan som sitt bästa vapen, men han har vunnit på 1.13-tider över dagens distans ett par gånger och kör de på sig i täten får de hålla i hatten sista halvvarvet. Senast förnedrade han motståndet när han lämnade fältet under slutrundan och joggade undan till en överlägsen seger. Han är både stabil och kvick ur volten och med lite klaff blir det en bra position i andraspår. Han har blivit bortglömd av spelarna och det här är omgångens Fynd.
9 O.P.Q.C. 8% har radat upp starka prestationer och är i sitt livs form, som det också kommer bli mycket surr om på stallbacken innan tävlingarna. Han körs dock av en orutinerad kusk, Markus B Svedberg, som ännu inte har någon V75-seger och i rygg på osäkra Vacqueyras kan det hända vad som helst. Han känns överspelad i min bok.

FAVORIT 1 Digger Elias VINST PÅ 2140: 2 av 27 / Bana: 3 av 16 / Kusk: 3 av 7 / Spets: 1 av 4 /

FYNDET 5 U.P.W.Sund VINST PÅ 2140: 5 av 21 / Bana: 2 av 4 / Kusk: 6 av 26 / Spets: 6 av 8 /


V75-2

Här kommer styrkan ta ut sin rätt över det långa upploppet

RANKING
A: 1-15
B: 4-14-3-9-7
C: 2-11-12
D: 13-10-8-5-6

SPETS-STRID De två innersta spåren 1 Matchmaker As och 2 Packleader öppnar kvickt i volten, där det är fördel den förstnämnde. Från springspår öppnar 6 Wirano Chip snabbt och kan eventuellt vara först ner till sargen?

LOPP-ANALYS Ett stayerlopp över 3140 volt.
Ett långlopp över tre varv där det kommer vara mycket taktik med i bilden så att man får de rätta ryggarna under slutrundan.
15 Rapide du Pommeau 47% är en stark och bra häst som trivs perfekt med dagens förutsättningar och har chans att runda hela gänget, trots att han står med dubbla tillägg. Efter tre imponerande segrar blev han senast hängande i spåren första 800 innan han backades ner som sista häst. Han följde sedan klart positivt och noterade 1.11 sista varvet och ännu snabbare 1.09 sista 500 på ett positivt sätt, trots att han är bäst barfota och nu gick med skor på hovarna. Han har bara vunnit 2 av sina 15 vinster med skor vilket talar sitt tydliga språk. Känslan säger att Flemming inte är så sugen på att kasta loss i spåren för tidigt utan kör lite på chans och hoppas på en bra rygg under slutrundan. Men det kan lätt bli strul och långt fram till täten och det är ganska mycket som måste stämma om den här favoriten ska vinna.
Tipset till Draget 1 Matchmaker As 7%, som imponerade stort vid sin spetsseger den 18/9 på Romme, och sällan eller aldrig har en 82-oddsare vunnit lättare. Klockan stannade på 1.13 sista varvet, vilket är starka papper i ett lopp över tre varv. Matchmaker har vunnit 4 av 4 i spets och vi behöver inte fundera vilken taktik som gäller. Lyckas Göran Jansson försvara sitt innerspår eller ta sig till ledningen i ett tidigt skede tror jag ekipaget blir en tuff nöt att knäcka för konkurrenterna. Mycket prisvärd på strecken!
Se också upp med skrällen 4 Conrads Wilhelm 2% som reparerade en startgalopp på bästa vis senast när han flög lågt det sista halvvarvet. Han är dock mycket osäker i voltstart och från spår fyra är det nästan garanti på startgalopp. Nu provar man en automatkäk, som gör att hästen blir lite enklare att få iväg från ett snävt startspår.
14 Mockingbird Face 2% trivs över distansen, är vässad i veckan och går nu med ett helstängt huvudlag, vilket får varningsklockorna att ringa.

FAVORIT 15 Rapide du Pommeau VINST PÅ 3140: 4 av 9 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 2 av 5 / Spets: 2 av 2 /

DRAGET 1 Matchmaker As VINST PÅ 3140: 4 av 12 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 24 / Spets: 4 av 4 /


V75-3

Tuff startrusning kan kosta mer än den smakar – Jag varnar för en skräll 

RANKING
A: 9-3-7
B: 1-5
C: 2-6-10
D: 12-11-4

SPETS-STRID Här har vi en tuff strid att vänta mellan 3 Food Money och 6 Nothing But Class. Det kommer gå undan ordentligt första 300 där det är fördel Food Money.

LOPP-ANALYS Gulddivsionen över 2140a.
Ett spelvänligt lopp för den högsta klassen där tempot det första halvvarvet kan bli avgörande för loppets utgång.
3 Food Money 55% fortsätter att övertyga i sin farkost mot stjärnorna. Senast visade han finfin form och framförallt moral när han trots tufft tempo i täten vägrade att vika ner sig mot tuffe On Hold den sista biten. Allt rapporteras normalt i jobben efter det och från ett perfekt spår tre bakom bilen hoppas man på en ytterligare spetsseger. Det kommer dock bli tuff körning om taktpinnen de första 300 och eventuellt en hetsig Food Money på kuppen, som inte kan hushålla med krafterna i täten. Food Money slutar aldrig att förvåna, men jag väljer ändå att ge tipsnicken till en annan.
Den elvaårige och forne Elitloppsvinnaren 9 Nahar 16% ger inte upp i första taget. Näst senast kom han tillbaks efter ett kortare uppehåll och tog en komfortabel spetsseger mot ett mediokert gäng. Senast gjorde han dock en plattmatch och fick det aldrig att bita någon gång. Underlaget var moddigt och Nahar fick därför inte något fäste med sin grova aktion. Blir det mer passande underlag nu blir han inte lätt att stå emot det sista halvvarvet över det långa upploppet.
Jag fortsätter att varna för Skrällen 7 Luckycharm Hanover 3%, som har körts passivt och suttit fast med sparade krafter de två senaste starterna. Formen är på topp och med lite körning i loppet blir jag inte förvånad om Luckycharm speedar ner alla över upploppet till ett glatt odds. 😉

FAVORIT 3 Food Money VINST PÅ 2140: 7 av 15 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 4 av 5 / Spets: 6 av 9 /

SKRÄLLEN 7 Luckycharm Hanover VINST PÅ 2140: 2 av 9 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 4 / Spets: 1 av 1 /


V75-4

Streckkrävande stayerlopp där det gäller att hålla tungan rätt i mun

RANKING
A: 11-5-14
B: 8-10-3-1
C: 9-6-7-2
D: 13-12-4-15

SPETS-STRID Bara fyra hästar på startvolten och det är svårbedömt. 3 Roly Poly är inte så kvick i första läget, men körs troligen offensivt efter en bit. 4 Lemoman är stabil och kvick ut och kanske är den tidiga ledaren? Från springspår på tillägg laddas 11 Makin It Easy tufft och försöker att kuppa sig till spets efter en bit.

LOPP-ANALYS SHL-Loppet över 2640 volt.
Ett öppet stayerlopp där det krävs en hel del streck innan man känner sig nöjd.
Den knappa favoriten 3 Roly Poly 21% är ingen stjärna och mycket sårbar när hon nu ska möta hingstar över lång distans för första gången. Johnny Takter sitter upp i sulkyn för första gången och kör nog som vanligt offensivt mot täten. Men den här tror jag mindre på.
Tipset till 11 Makin It Easy 19%, som är stark och rejäl och såg fin ut som fastlåst med sparade krafter i sin senaste start. Han trivs allra bäst i täten och med bara fyra hästar på startvolten tror jag på en offensivt upplägg från springspår på tillägg och kanske ledningen efter ett halvvarv? Stämmer det scenariot är det helt klart hästen att slå i loppet!
Jag varnar för Skrällen 5 Karate Kate 6%, som hade varit sjuk inför sin senaste start och rapporteras vara klart uppåt nu. Det här är en stark och tuff märr som gillar den långa distansen och med lite klaff flyger lågt över upploppet. Nu blir det ett norskt huvudlag, vilket låter intressant.
Det är mycket öppet bakom där det lurar en hel del skrällar i vassen.

FAVORIT 3 Roly Poly VINST PÅ 2640: 0 av 0 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 1 av 1 /

SKRÄLLEN 5 Karate Kate VINST PÅ 2640: 1 av 3 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 1 av 4 / Spets: 2 av 4 /


V75-5

Barkevious Mingo är nog så bra som favoriten och garderingen är given

RANKING
A: 1-5
B: 10-11-9-7
C: 3-2
D: 12-4-8-6

SPETS-STRID Innerspåret 1 Say That Again öppnade kvickt till spets från spår två på Bjerke den 13/6, vid sin enda start med framspår bakom bilen, och blir nog inte så lätt att ta en längd på. 5 Barkevious Mingo har aldrig haft framspår bakom bilen, men känslan säger att han kan lägga iväg ordentligt och kanske kan lura favoriten på ledningen?

LOPP-ANALYS Klass-II över 2640a.
Ett stayerlopp för den lägsta klassen, som ser spännande ut på papperet.
Omgångens största favorit 1 Say That Again 69% är en högstammad femåring som av olika anledningar inte tjänat så mycket pengar ännu. Han spetsade från spår två bakom bilen på Bjerke den 13/6 och Björn Goop har siktet inställt på ledningen från start till mål. Det kan mycket väl bli så, men hästen är orutinerad och har bara gjort en start över lång distans och jag vill inte lägga alla mina pengar i den här skålen.
Jag har respekt för Draget 5 Barkevious Mingo 14%, som det kommer bli mycket surr om under dagen på ATG Live. Det här är en nog så bra häst som favoriten och som satt fast i rygg på den samme med vinnarkrafter näst senast. Han har dock aldrig startat från framspår bakom bilen och gör debut över aktuell distans vilket gör det lite mer ovisst. Offensive Christoffer Eriksson sitter upp i sulkyn för första gången och får han snurr på hästen kan det var spets och slut, där hästen har vunnit 3 av 4.
Det är bra rapporter på kioskvältaren 11 Västerbo Realhigh 2%, som kändes dunderfin i det sista jobbet på 1.16/1600 med snabba 1.10 sista halvvarvet.

FAVORIT 1 Say That Again VINST PÅ 2640: 1 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 5 av 9 / Spets: 2 av 2 /

DRAGET 5 Barkevious Mingo VINST PÅ 2640: 0 av 0 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 2 av 2 /


V75-6

Mycket jämnt och streckkrävande – Om inte Helga leder från start till mål

RANKING
A: 4-6-9
B: 7-10-1-2-5
C: 3-8-11-12
D: ––

SPETS-STRID Innerspåret 1 Elita M.I. öppnar kvickt, men vill släppa till en bra rygg. Utifrån laddas 4 Helga Palema, 5 Like Lightning och 8 Love Palema tufft, där jag tror att Helga Palema är den som sitter i spets efter 300 körda.

LOPP-ANALYS Klass-I över 1640a.
Ett rivigt sprinterlopp för den näst lägsta klassen där tempo och positioner kommer bli extra viktiga.
Den knappa favoriten 4 Helga Palema 21% är en vass frontrunner som har vunnit 4 av 10 i sin favoritposition. Näst senast provade hon kort distans för första gången och hade inga problem att spåra loppet runt om. Nu blir det jänkarbike för första gången! Vilket låter mycket intressant och kanske en avgörande faktor för loppets utgång.
6 Let It Happen 21% är dock en kapabel utmanare, som har sett riktigt taggad och fin ut i de senaste starterna. Vid segern senast noterade han 1.11,5 sista 800 fram till en enkel seger och jag gillade verkligen vad jag såg! Han är dock trevande bakom bilen och kommer tappa mark i början vilket kan betyda vingel i spåren och en position långt ner i kön. Han står dock perfekt inne i loppet på pengarna och med lite klaff utmanar han om segern över upploppet.
9 Mellby Ciceron 16% är också en vass spurtare, som senast noterade 1.12,5 sista varvet i en virvlande spurt över open stretch. Han är också sävlig från start och spår nio kanske är bästa möjliga. Kör de på sig i täten ställer han med garanti en fråga till slut.
Skrällen 7 Officer C.D. 4% rapporteras ha känts riktigt stark på 1.16/2100 i det senaste jobbet och med lite klaff på bitarna är han inte sämre än någon annan i loppet. Mycket prisvärd på strecken.

FAVORIT 4 Helga Palema VINST PÅ 1640: 1 av 1 / Bana: 0 av 3 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 4 av 10 /

SKRÄLLEN 7 Officer C.D. VINST PÅ 1640: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 18 / Spets: 2 av 8 /


V75-7

October Kronos går med helstängt huvudlag och leder hela vägen

RANKING
A: 1
B: 6-2-7-4-9
C: 10-3-12
D: 5-11-8

SPETS-STRID Här blir det tuff laddning från flera ekipage och det är inte helt självklart. Innerspåret 1 October Kronos laddas tufft och Peter Untersteiner gör lite ändringar i utrustningen för att de ska nå sin önskeposition. Utifrån öppnar 2 Mr Vox, 3 Henke Diablo och 5 Dragon Tooma snabbt och det kan bli en utdragen körning innan kuskarna har kommit överrens.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 1640a.
Ett intressant sprinterlopp för den näst högsta klassen avrundar omgången.
Den knappa favoriten 1 October Kronos 23% är en häst jag ligger mycket plus på och gillar lite extra. Han är skör i grunden och brukar få tävla sig i form. I de senaste starterna har man kört lite passivt och byggt upp hästens psyke, vilket jag tror är mycket positivt inför dagens start. Han är kvick bakom bilen och har spetsat 4 av 4 med innerspår tidigare och det blir självklart full laddning när bilen släpper. Det finns några motståndare som öppnar kvickt utifrån och kommer utmana om taktpinnen, men min känsla säger att October Kronos reder ut det och försvara sitt innerspår igen. På slutet har har han gått med ett norskt huvudlag, men nu är det aviserat med ett helstängt dito, för att få ut maximalt tryck från start. Han har vunnit 3 av 7 med skor på hovarna och mina ögon är det här omgångens Roligaste Spik!
6 Order By Keeper trodde jag en hel del på senast och är normalt tuffast emot, men från spår sex kan det bli vingel och jag står över honom den här gången.

FAVORIT 1 October Kronos VINST PÅ 1640: 4 av 11 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 3 av 13 / Spets: 8 av 14 /

SKRÄLLEN 7 Pebbe Simoni VINST PÅ 1640: 1 av 6 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 0 av 0 /

EN ROLIG SPIK

V75-7: 1 October Kronos 23%


BÄSTA DRAGEN

V75-21 Matchmaker As  7%
V75-5: 5 Barkevious Mingo 14%

Omgångens Fynd

V75-15 U.P.W.Sund  6%


PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-3: 7 Luckycharm Hanover 3%
V75-4: 5 Karate Kate 6%
V75-6: 7 Officer C.D. 4%

Förstora systemet här

v75_20160123